Lützengatan 8, 5tr

Sålt
  • Kontakta mäklaren för mer information om visning.
Pris Avgift Antal rum Boarea Våning Hiss Byggnadsår
4 650 000 kr Utgångspris/Bud 1 616 kr/mån 1 rum och kök med sovalkov 47 Kvm
5 Ja 1925

Pärla på pittoreska Lützengatan invid Karlaplan

Alldeles invid Karlaplan välbelägen i lugna fina anrika kvarter ligger denna lilla pärla i utmärkt skick. Hela lägenheten är omsorgsfullt renoverad av två arkitektstudenter och inget har lämnats åt slumpen. Här ryms ett fullskaligt kök med Zanussi spishäll med fyra gas plattor och en gedigen platsbyggd köksinredning. Den sinnrika sovalkoven blir till ett separat krypin och det stora rummet ett härligt vardagsrum. Exklusivt badrum i toppskick och separat toalett. Ett boende som gott och väl rymmer två och fler därtill för umgänge. En bostad att växa i belägen i ett av Stockholms mest eftertraktade kvarter. Fem trappor upp, hiss finns, och med fönster åt Lützengatan. För lugna sköna stunder finns en härlig liten oas på innergården, Välkomna.

Rumsbeskrivning

Entré/Hall;
Ljus och fin hall med kolmårdsmarmor på golvet och målade väggar. Gott om plats för förvaring och svängrum. I hallen finns två stycken garderober, för ytterkläder och städutrustning. Säkerhetsdörr.

Sovalkov;
För att optimera ytan har en sinnrik sovalkov med platsbyggd säng skapats bakom garderoberna. Sängen har måtten 120'200cm. Målade väggar i samma ton som i hall.

Badrum;
Stambytt och renoverat badrum med påkostad inredning och inbyggda rördragningar i dusch. Mosaik klinker på golv i mörk ton, vita helkaklade väggar, handdukstork, duschvägg i mörkt härdat glas, dusch med tak och handdusch, tvättställ infälld i kommod med spegel och lampa ovan samt linneskåp. Stilrent och påkostad inredning.

WC;
Separat wc med mörkt mosaik golv, målade väggar, toalett samt tvättställ med stor kakelplatta ovan med spegel och lampa.

Kök;
Ett platsbyggt kök i modern design och färgsättning. Släta och lackade snickerier med arbetsbänk i betsad och oljad ek ovan. Som stänkskydd ett stort fint och färggrannt kakel. Nedfälld diskho (dubbla hoar) i arbetsbänken. Gasspis med fyra plattor från Zanussi infälld i ekskivan samt exklusiv kolfilter fläkt i rosfritt ovan. Köket är oerhört välplanerat och rymmer ett större sällskap. Ekparkett och målade väggar. Fönster mot Lützengatan och fri sikt över trädtopparna.

Vardagsrum;
Allrum/sovrum med målade väggar och ekparkett. Fönster mot Lützengatan och fri sikt över trädtopparna.

Lägenheten är oerhört välplanerad och färgsättningen är noggrannt synkroniserad för att smälta in och bilda en fin helhet. Samtliga originaldetaljer så som golv, stuckaturer och taklister är bevarade för att bibehålla sekelskiftescharmen. Ekparketten lligger i hall, kök och vardagsrum. Takhöjden är ca 280cm.

 

Brf Musketören 12

Föreningen bildades 1985 och beviljades lagfart till fastigheten Musketören 12 1987 som består av fastigheten Lützengatan 6-8, 115 20 Stockholm. Byggnaden uppfördes 1925 och består av ett gathus med två gårdsflyglar. I föreningen finns 40 st bostadslägenheter med en totalyta om 2 987 kvm. Brf Musketören är en äkta bostadsrättsförening.

I källarplanet finns lägenhetsförråd, tvättstuga, soprum, cykelrum, styrelserum, bastu med dusch och toalett.

Underhåll av fastigheten har genomförts löpande från 1989. Bla har V/A stammar i kök och badrum bytts samt elsystem inkl nya stigare 1989/90 för övrig detaljerad information kring utförda renovering hänvisas till årsredovsning.

På gården finns en fin anlagd trädgård. Trädgården erbjuder ett skyddat läge mot Tysta Gatans bakgårdar. Utemöbler får givetvis disponeras av medlemmarna och grillning är tillåten.

Föreningen har inga parkeringsplatser. Boende parkering kan lösas via stockholmsstad. För mantalsskrivna i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 900 kr. Garage finns i närheten och i mån av plats finns gevietvis även denna möjlighet, se länk garageplatser.se

Föreningen genomför vår- och höststädning.

Föreningen har fattat beslut att höja avgiften from 1/1 2016 med 15%

 

Östermalm

Tidlösa och eleganta Östermalm, varmt välkomna. Alléer och estrader kantar stadsdelens paradgator och små grönskande parker blir välkomna andningshål i den vackra stadsbilden som mestadels består av stenhus från slutet av förra seklet och början av 1900 talet. Som nämnts är stadsdelen främst känt för sin charm och lugna tempo. Här finns små caféer och kvarterskrogar och restauranger av god kvalitet. 

De lugna kvarteren kring Karlaplan och det fina lokala shoppingcentret Fältöversten har ett brett utbud av affärer och butiker.

Ett perfekt läge med gångavstånd till Djurgården och den fina natur och promenadstråk som parken har att erbjuda. Kommunikationerna är mycket bra och man tar sig med lätthet vidare ut i Stockholm både till land och sjöss.

Fakta

Allmänt om bostadsrätten

Lägenhetsnummer
36

Lägenhetsnummer LMV
1503

Våning
5

Hiss
Ja

Hiss, kommentar
Personhiss

Antal rum
1 rum och kök med sovalkov

Byggnadsår
1925

Fönster
2-glas och 3-glas

Förråd
Källarförråd

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Självdrag

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Pantsatt
Nej

Tv- internetutbud
Com-Hem

Area

Boarea
47 Kvm

Kommentar
Ej uppmätt

Bostadsrättsinformation

Bostadsrättsförening
Brf Musketören 12

Andelstal ägande
1.58996 %

Andelstal avgift
1.59 %

Avgift/hyra till föreningen
1 616 kr/mån

Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Ingår ej i avgiften
Hushållsel och Gas

Känd avgiftsförändring
Avgiftsökning pga underhåll (fönster/fasad) ca 15% enl ordförande 20151023.

Ekonomi

Begärt pris
4 650 000 kr Utgångspris/Bud

Säljarens önskemål om tillträde
Enl Ök

Driftskostnader

El
200 kr/mån
2 400 kr/år

Gas
250 kr/mån
3 000 kr/år

Driftskostnader totalt
450 kr/mån   5 400 kr/år

Personer i hushåll
1

Överlåtelsekostnad

Överlåtelseavgift
1 113 kr

Överlåtelseavgift betalas av
Köparen

Alla bilder

Öppna galleri
Jonas Norén
Ansvarig Mäklare

Jonas Norén