Torsvikssvängen 37

Sålt
Pris Avgift Antal rum Boarea Våning Balkong Hiss Byggnadsår
4 150 000 kr Utgångspris/Bud 3 316 kr/mån 3.5 rum och kök 73.6 Kvm
1 Ja Ja 1945-46

Ljus och fin trerummare med balkong och sjöglimt

Välkomna till en ljus och fin trerummare med balkong i populära Torsvik, endast 10 min från Stockholms innerstad. Här råder ett lugnt och skönt tempo med det mesta som efterfrågas inom gångavstånd från bostaden. Denna lägenhet är optimalt planerad och har en rymlig hall, två mycket bra sovrum, arbetskök och separat matplats med öppen planlösning mot vardagsrummet med utgång till balkongen, kvällssol. Fastigheten är stambytt och badrummet är helkaklat och har både tvättmaskin och torktumlare. Torsvik är stadsdelen närmast staden men har ett härligt naturskönt läge med natur och hav inpå knuten. Ett optimalt område med småstadens lugn men ändå nära storstaden, varmt välkomna till Torsvikssvängen 37.

Rumsbeskrivning

Hall:
Rymlig och välkomnande hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober. Nymålade väggar i ljus grå ton och linoleummatta på golvet.

Badrum:
Stamrenoverat badrum med klinkergolv (golvvärme), vägghängd WC, tvättställ med vägghängt spegelskåp ovan, handdukstork, dusch med vikvägg, helkaklade väggar och tvättmaskin samt torktumlare.

Kök:
Arbetskök med goda förvaringsmöjligheter och bra med avställningsytor. Snickerier i varm ljus ton, mässingsbeslag och bänksskivor i oljad ek. Kombinerad kyl/frys, spis med häll och ugn samt diskmaskin. Funktionellt och välplanerat arbetskök med fint ljusinsläpp.

Matrum:
Alldeles intill köket finns en separat matplats med stort fint fönster. Matplatsen har en öppen planlösning in mot vardagsrummet. För den med behov kanske detta utrymme kan bli ett fint litet barn-/gästrum. Nytapetserade väggar och fiskbensparkett.

Vardagsrum:
Rymligt och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot matsalsdelen och utgång till balkong i väst. Nytapetserade väggar och fiskbensparkett.

Sovrum 1:
Bra tilltaget sovrum med platsbyggda garderober, ekparkett och nymålade väggar i ljusgrå ton. Fönster i norr.

Sovrum 2:
Masterbedroom med fönster i väst (viss sjöglimt), platsbyggd garderob med skjutdörrar, nytapetserade väggar och ekparkett. Ljust, fint och trivsamt läge fritt från insyn.

Balkong:
Ljuvlig balkong som vetter i väst (eftermiddags-/kvällsol) med viss sjöglimt. Trätrall på golvet och en fin motordriven markis som skydd för sol och vind. El finns framdraget.

Brf Torsborgen

Föreningen Torsborgen 3 bildades 1998 och köpte i början av 1999 de fem röda tegelhusen med adress Torsvikssvängen 35-43. Husen omfattar 5 st 6 våningshus med totalt 117 bostadslägenheter, tre lokaler samt fyra garage. Den totala boytan är 7 080 kvm. Till husen hör tomtmark på sammanlagt 8.551 kvm, sedan vidtar härliga grönområden åt alla håll.

Torsviksplatån var det första höghusområdet som byggdes på Lidingö efter andra världskriget. Det ritades av tre mycket ansedda arkitekter: Ancker, Gate och Lindegren. Området med sitt pampiga läge högt över Lidingöbrons fäste (tomternas högsta läge når 50m över Värtans yta) räknas idag som ett av Storstockholms klassiska bebyggelseprojekt från 40-talet.

På Torsvikssvängen 41 finns föreningens gemensamma tvättstuga och mellan grannhuset Torsvikssvängen 39 finns ett trädgårdsskjul med redskap. Utanför varje huskropp finns en speciell behållare för hushållsavfall. Samtliga hus har vindsförråd och på källarplan finns cykelförråd.

Fastigheten är ansluten till Com-Hem och ett basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

I årsredovisningen framgår löpande underhåll som genomförts de senaste åren.

Löpande och kommande underhåll;
Föreningen har en renoveringsplan, som dels syftar till att åtgärda de brister som finns, dels kommer att leda till en standardhöjning. Planen skall ochkså möjliggöra att föreningen kan uppfylla de nya lagar och bestämmelser som kan komma att träda ikraft.

Planerat underhåll för 2016
Montering av snöras skydd på samtliga tak.
Åtgärdande av värmesystemet.
Genomgång och åtgärd av husgrunder.

 

Torsvik

Lidingös mest centrala stadsdel belägen på höjden med utblick över Lidingöbron och Lilla samt Stora Värtan. Ett härligt område som präglas av sina fina röda tegelhus och en underbar grönskande park centralt placerad. Kommunikationerna är utmärkta, Stockholm City nås på endast 10 min och inom gångavstånd finns både gamla och nya centrum. Möjlighet finns till ett flertal gym i närområdet och det är inte långt till alla fina grönområden med oändliga motionsspår. Torsvik är definitvt ett av de allra populäraste bostadsområden på ön och har en fin härlig småstadsmiljö. Varmt välkomna till Torsvik, en del av Lidingö.

Fakta

Allmänt om bostadsrätten

Lägenhetsnummer
02201

Lägenhetsnummer LMV
1201

Våning
1

Hiss
Ja

Hiss, kommentar
Personhiss

Antal rum
3.5 rum och kök

Varav sovrum
2

Byggnadsår
1945-46

Fönster
2-glas

Balkong
Ja

Förråd
Källarförråd

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Pantsatt
Ja

Tv- internetutbud
Com hem

Area

Boarea
73.6 Kvm

Bostadsrättsinformation

Bostadsrättsförening
Brf Torsborgen 3

Andelstal ägande
1.025 %

Andelstal avgift
1.04470 %

Avgift/hyra till föreningen
3 316 kr/mån

Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Ingår ej i avgiften
hushållsel

Känd avgiftsförändring
Inga planerade höjningar enligt årsredovisning 2015.

Länk till föreningssida
http://torsborgen3.se/

Ekonomi

Begärt pris
4 150 000 kr Utgångspris/Bud

Säljarens önskemål om tillträde
Enligt överenskommelse

Driftskostnader

El
250 kr/mån
3 000 kr/år

Försäkring
100 kr/mån
1 200 kr/år

Driftskostnader totalt
350 kr/mån   4 200 kr/år

Personer i hushåll
1

Driftskostnad kommentar
Driftskostnaden är uppskattad

Överlåtelsekostnad

Pantsättningsavgift
443 kr

Överlåtelseavgift
1 107 kr

Överlåtelseavgift betalas av
Köparen

Alla bilder

Öppna galleri
Jonas Norén
Ansvarig Mäklare

Jonas Norén